Shopping i Berlin

Shopping är för mig ett måste på resan, här kommer några av mina tips från Berlin. Bilden nedan visar butiken Freitag på Max-Beer-Strasse 3. I området finns gått om vackra byggnader med unika butiker, som denna. Genom butiken går en uppfart i gatusten, riktig industrikänsla. Traversen i taket är en rolig och unik detalj. Dessa råa material och känslan av industri passar ju alldeles utmärk till deras väskor som tillverkas i material som gamla presenningar från lastbilar, säkerhetsbälten och airbags.

Foto från en Conversebutik, denna ligger inte långt från Freitag. Även denna i en unik butikslokal, väl värt ett besök.

Bilden nedan visar en innergård i ett gammalt judiskt område, Hackeschen Höfe. När man går in på den första innergården tänker åh! vilken mysig liten gård med trevliga butiker! Så fortsätter man en bit, och en bit till. Gårdarna går in i varandra och det myllrar och små butiker och restauranger. Området som även är ett bostadsområde är med sin historia och sina fantastiskt fina byggnader väl värt ett besök.

Den här secondhandbutiken, Stiefelkombinat ligger i närheten av marknaden i Mauerpark. (jag tror dock att butiken är stängd på söndagar då marknaden pågår). Åk till Eberswalder str. Butiken är bokstavligt talat fylld från golv till tak med kläder, skor och annat smått och gått. Det är faktiskt två butiker bredvid varandra, en som riktar sig till killar och den andra till tjejer.

Foto: Kakan, kakform

This entry was posted in Travel. Bookmark the permalink.

3 Responses to Shopping i Berlin

 1. Sandra says:

  Vilka bra tips!

 2. Tack för tipsen! Hoppas man har vägarna förbi Berlin någon gång framöver.

  Svar:
  Vad roligt, vad blev det för blommor och fick du tag i sötpotatisen?

  • kakan says:

   Varsågod! Ja jag fick tillslut tag på sötpotatisen. Jag gillar den verkligen, i sin purpurröda f’ärg och flikiga blad. Sötpotatisen var även med i en plantering i ett avsnitt av trädgårdsfredag, ser du på det? Hur har du det på trädgårds/balkong-fronten? Jag såg att ni köpt melon bland annat, spännande.